Alles over middenhuur

Is jouw inkomen net iets te hoog voor sociale huur en is het daarom moeilijk om een huis te vinden? Je bent niet de enige. Daarom heeft Mitros naast sociale huur ook middenhuurwoningen. Zo kun jij in een huis wonen met een huurprijs die past bij jouw inkomen.

Middenhuurwoningen zijn vrije sectorwoningen die wij aanbieden aan mensen met een middeninkomen. De huurprijs ligt tussen € 764 en
€ 1.027 per maand.

Check de inkomensnorm

Is middenhuur iets voor jou?
Jouw inkomen bepaalt of je in aanmerking komt voor een middenhuurwoning. Hiervoor moet je bruto SV-jaarinkomen minstens 42 keer de netto huur per maand zijn en maximaal € 58.764 (alleenstaand) of € 69.458 (meerpersoonshuishouden). Verdien je meer? Dan kun je alleen huren als je in aanmerking komt voor HuurVoorrang. In dat geval is er geen maximum inkomen.

Je hoeft geen documenten aan te leveren, want wij werken met Qii. Hierin zien wij jouw bruto inkomen van de laatste 12 maanden dat je in loondienst hebt verdiend.

Voorbeeld
De netto huurprijs* van een woning is € 900 per maand. Je moet dan minimaal 42 x € 900 = € 37.800 bruto per jaar verdienen.

* De netto huur is de huur zonder servicekosten, gas en elektra. Servicekosten zijn kosten voor extra diensten, zoals schoonmaak, onderhoud van de tuinen en de glasverzekering. De hoogte van de servicekosten verschilt per woning. In een flat betaal je bijvoorbeeld meer dan in een eengezinswoning. Het bedrag dat je betaalt is een voorschot. Aan het einde van het jaar berekenen wij hoeveel geld je terugkrijgt of moet bijbetalen.

Wat je verder nog moet weten?