In 7 stappen naar jouw huurwoning

Je wilt een woning gaan huren, hoe gaat dit in zijn werk, wat moet je doen en wat kan je van Mitros Middenhuur verwachten?

 1. Zoek een woning
 2. Maak een Qii huurpaspoort
 3. Word je uitgenodigd
 4. Bezichtigen
 5. De woning accepteren
 6. Huurovereenkomst tekenen
 7. Sleuteloverdracht
 • Een woning zoeken

  Via onze website www.mitrosmiddenhuur.nl ga je op zoek naar een geschikte woning voor jou. Je kunt je hier ook inschrijven voor onze aanbodmail, zodat je automatisch op de hoogte wordt gehouden van ons nieuwe aanbod.

 • Maak een Qii huurpaspoort

  Je reageert op onze middenhuur/vrije sectorwoningen met een Qii huurpaspoort. Dit is een dienst, waarmee je in een beveiligde online omgeving, AVG proof, je persoonsgegevens verzamelt. De gegevens die worden opgehaald komen van de Belastingdienst, Mijn Overheid en het UWV. Naar aanleiding van de geverifieerde gegevens in jouw Qii huurpaspoort, kijken wij of je aan de voorwaarden voldoet. Zorg dat je alle ingevulde gegevens goed controleert. Onder het tabblad Qii huurpaspoort lees je hoe je eventuele wijzigingen kunt aanbrengen.

  Het aanmaken van een Qii huurpaspoort is gratis, eenvoudig en snel! Binnen tien minuten verzamel je alle benodigde gegevens. Dit is veiliger en makkelijker dan wanneer je de documenten zelf moet verzamelen bij de verschillende organisaties. Wij, de verhuurder, ontvangen toegang tot het beveiligde Qii huurpaspoort platform, waar we alleen de relevante gegevens kunnen inzien

  Wat als je inkomen is gewijzigd?

  Door in te loggen in je Qii huurpaspoort kan je aangeven dat je inkomen recent gewijzigd is. Log in via de e-mail 'Qii compleet' en klik op de knop 'Mijn SV-loon is anders'. Alleen door het uploaden van een werkgeversverklaring en een recente (pro forma) loonstrook, kan Qii huurpaspoort jouw inkomen opnieuw berekenen. Voor ondernemers geldt een andere procedure, zie hiervoor de FAQ

 • Word je uitgenodigd?

  Wij krijgen op onze woningen dusdanig veel reacties dat wij hierdoor niet iedereen persoonlijk te woord kunnen staan. Mitros Middenhuur maakt zelf een selectie van kandidaten en deze worden altijd persoonlijk gebeld. Wij begrijpen dat iedereen die reageert graag een toelichting zou willen geven, maar we willen benadrukken dat het echt geen zin heeft om op een andere wijze dan via een Qii huurpaspoort contact met ons op te nemen. Nadat de woning aan een kandidaat is toegewezen ontvangen alle overige Qii huurpaspoorten een bericht.

 • Bezichtigen

  Word je uitgenodigd voor een bezichtiging dan krijg je de mogelijkheid om de woning te bekijken. Het kan voorkomen dat je rechtstreeks een afspraak met de huidige bewoner maakt. Je bepaalt tijdens de bezichtiging of je de woning wilt huren of niet.

 • Accepteren van de woning

  Je hebt de woning bezichtigd en bent enthousiast. Je laat dit direct aan de verhuurmakelaar weten. (Bij meerdere kandidaten vindt er mogelijk een loting plaats.) Na jouw reactie aan de verhuurmakelaar laat deze op korte termijn weten of de woning aan jou wordt toegewezen.

 • Huurovereenkomst tekenen

  De huurovereenkomst ontvang je digitaal ter ondertekening. Wij kennen geen administratiekosten of waarborgsom, wel dient de eerste huurbetaling altijd voor de datum van de sleuteloverdracht bij ons binnen te zijn. Hierna wordt de huur via automatische incasso afgeschreven.

 • Je krijgt de sleutel

  Tijdens de sleuteloverdracht inspecteer je de woning samen met de verhuurmakelaar. Hiervan wordt een digitaal opleveringsrapport gemaakt.

  Gefeliciteerd! Nu is de woning van jou. Je kunt gaan klussen, verhuizen en inrichten. Wij wensen je heel veel woongeluk.